zaterdag 6 oktober 2018

Scrap- en kaartweekend bij Creatijd

Ieder jaar organiseren we op ons forum van Creatijd tijdens de World scrapdagen een scrap- en kaartweekend. Dit keer heb ik ook iets bedacht om te laten zien. Het is niet mijn eigen idee, het idee zag ik bij Renje Heidstra op haar YouTube kanaal hier. De binding heeft ze geleerd van Willy Duit .

Zelf heb ik het boekje iets groter gemaakt en heb ik de stempels van aall & create gebruikt.

Het papier dat ik heb gebruikt zijn gemaakt met de gelliplate. Ik heb niet erg dik papier gebruikt omdat je 2 kanten tegen elkaar plakt en als je dan te dik papier hebt, wil dit niet gemakkelijk buigen.

In plaats van een achtergrond met de gelliplate te maken, kun je ook voor een ander achtergrond papiertje kiezen, bv gemaakt met verschillende kleuren verf die je met een brayer opbrengt. Je kunt zelfs gewoon kraft papier gebruiken of dessinpapier, het is maar wat je leuk vindt.

Zoals ik al zei is het niet mijn idee, het idee komt van Renje Heidstra, ik heb er mijn eigen draai aan gegeven.

Je begint met het snijden van je gelliplate bladzijden. Ik heb 8 vellen gesneden van 14,5 x 10 cm. Deze plak je met de witte kanten op elkaar, zodat je 4 bladzijden overhoud. Deze vouw je alle 4 dubbel.

 
 
Nu maak je de kaft op dezelfde manier, alleen is deze iets groter (breder) 15 x 10 cm. Bij het vouwen, vouw je hem niet in tweeen, maar maak je in het midden een rug (waar de pagina's tussen passen) dus even passen en meten.  
 
 
 
Je stopt nu de bladzijden in het boekje en gaat met stempels en zwarte inkt aan de gang. Ik heb op de linker kant een stempel gezet en op de rechter kant wou ik een bijpassende quote zetten. Ik heb de quotes in Word gezet en geprint op printpapier. Je kunt je tekst natuurlijk ook met stempels erop doen of geen quotes, maar kreten gebruiken. Wat jij wilt!
 

                                    
Om de tekst heb ik een zwart lijntje getrokken, vind ik altijd wel leuk, geeft wat meer effect.
 
                                    
 
Ik heb er toen inkt bij gezocht dat goed bij mijn gelliplate bladzijden past. Dezelfde kleuren of in dezelfde tint. Zo blijven je achtergrond stempels ook op de achtergrond, wat je wilt. Ik heb een stempel gebruikt met ruitjes en 1 met hele kleine tekst. Je hebt zelf ook vast genoeg keuze, gebruik niet teveel verschillende stempels, 1 of 2 zijn echt genoeg. Hiermee ga je met achtergrond stempels aan de slag.  Denk erom dat je niet over je tekst stukjes gaat. Ik heb een papiertje op mijn teksten gelegd, maar je kunt ook eerst de achtergrond maken en pas daarna de teksten erop plakken, is misschien wel zo handig.
 
Ik heb ook stempels op een andere gelliplate achtergrond, met hele andere kleuren gestempeld en uitgeknipt, geeft een leuk effect. Vergeet je de randen van je bladzijden niet te inkten als je ze klaar hebt?
 
De binding maak je door een touw om je boekje te draaien en hierbij iedere pagina toe te voegen, beetje lastig uitleggen, maar het filmpje van Renje is heel duidelijk hierin. Ik heb het touwtje iets langer gelaten en hier aan geregen. Geeft wel een leuk effect vond ik.
 
Dit is het resultaat van mijn boekje;
 

 
 
Heel veel plezier met het maken van dit boekje, ik ben benieuwd naar jullie uitwerkingen. Zet je de link naar jou blog waarin het boekje staat in een reactie? dan kom ik graag op je blog langs om ze te bekijken.
 
En nogmaals het idee is niet van mij, maar ik heb er zo wel een superleuk boekje bij.
 
Heel veel plezier dit weekend met het maken van de leuke opdrachten/workshops op het forum van Creatijd!

Met dit boekje doe ik mee aan de oktober challenge van Craft Stamper Magazine
 
groetjes,
Wiebine
 
 

6 opmerkingen:

Annerieke zei

Ohh Wiebine wat een gaaf projectje is dit. Een super leuk boekje heb je er van gemaakt, met mooie teksten en waarheden. De beschrijving is ook duidelijk, ik denk dat ik zelfs de binding begrijp als ik het zo lees. Bedankt voor deze leuke beschrijving!

Kitty zei

Geweldig mooi boekje Wiebine. Mooie pagina's, mooie stempels, mooie quotes, mooie alles :) Tóp!

Boukje zei

Mooi boekje, lekker bezig geweest! Dank voor je beschrijving, lijkt me leuk om zo'n boekje te maken!
Groetjes Boukje.

Kitty zei

Gemaakt, maar dat had je al gezien 😉

Linda zei

Fabulous project. Thank you for playing along with the Craft Stamper challenge xx

Ellie Knol zei

Schitterend! Leuk dat je meedeed bij de TIMI challenge (niet verder vertellen... 'k ga op deze stemmen.. )
groetjes
Ellie Knol