woensdag 18 september 2013

Vandaag mag ik weer wat DT werk voor Scrapplezier laten zien.

Vandaag mag ik weer wat DT werk laten zien dat ik heb gemaakt voor Scrapplezier. Het washi tape dat ik heb gebruikt en het touw, komt uit de winkel van Helena.
Zijn jullie ook zo verliefd op washi tape ? Dit keer heb ik er kaarten mee gemaakt.

De washi tape die ik hierbij heb gebruikt heeft bruintinten, dus ik heb Kraft als ondergrond gebruikt. De washi tape heb ik in vertikale lijnen aan de linkerkant van de kaart geplakt en hierin een hartje uitgeponst. Verder heb ik hem versiert met een stukje lint en daaroverheen twee verschillende kleuren touw. Een ponsrandje aan de onderkant in een andere kleur dan de kaart, dat geeft wel een leuk effect.

Een totaal andere kaart (mijn favoriet) lekkere felle kleuren washi tape gebruikt. Allereerst uit de kaart een vlinder gestanst en daarna de vlinder gekleurd met distress inkt en binnen in de kaart geplakt. Alleen het midden van de vlinder gelijmd, zodat de vleugels als het ware uit de kaart springen. Een aantal strookjes washi tape horizontaal op de kaart geplakt. De tekst gestempeld (wil niet zo goed op washi tape kwam ik achter) dus voorzichtig aan.

Toen ik zo aan het werken was met washi tape, kwam ik op het internet een dame tegen die met washi tape leuke strikken maakt op paperclips. Hieronder zie je hoe je dit kunt doen.

* Neem een strookje papier van 8 inch en plak de washi tape op de voorkant van het papier, draai dan het strookje papier om en doe ook de achterkant. Knip dan het strookje in twee, zodat je één stukje hebt van 3 inch en eentje van 5 inch. Neem nu eerst het strookje van 3 inch.

* Knip ongeveer een halve centimeter in zoals op de foto en knip daarna schuin af.

* Zo krijg je mooie (gelijke) ‘vlagjes’ doe dit aan beide kanten.


* Plak nu een stukje dubbelzijdig plakband op de strik.


* Neem nu het andere stuk van 5 inch en ga met je vingers er zo overheen, dat het een beetje
gaat opbollen. 


* Nu plak je de ene kant in het midden van je strik en de andere er tegenaan. Op deze manier;


* Je drukt hem nu een beetje naar beneden (in het midden) zodat de vorm erin komt. Neem nu een grote paperclip en doe dikke tape aan de bovenkant van de clip, aan de voor- en achterkant en plak deze in het midden van de lus.


* Druk nu het midden naar beneden, zodat je twee gelijke lussen krijgt.

* Neem nu een stukje washi tape en scheur of knip dit door de midden in de lengte. Leg dit over je paperclip en sla hem over de strik heen, op deze manier.

* Maak het goed vast en dan is je strik klaar! Je kunt hem nu gebruiken voor op een tag of iets dergelijk. Ik ben benieuwd wat jullie ermee doen. Als je in een reactie je link zet, van wat jij hiermee hebt gedaan, ga ik even bij je kijken.

Dit was weer mijn bijdrage voor deze keer,
Bedankt voor het kijken,

Groetjes Wiebine.
       

5 opmerkingen:

Marja zei

mooie CAS kaarten en bedankt voor de tip van de strik. Ik zal het eens proberen of mij dat ook lukt.

Boukje zei

Mooie kaartjes met het washi tape en goed uitgelegd, je strikje maken, leuk!
Groetjes Boukje.

Alida zei

wat leuk Wiebine, ik vind dat washi tape ook geweldig, doe er alleen te weinig mee, die 2e kaart is ook wel mijn favoriet zeg, mooi CAS.

Els zei

Wat een mooie kaartjes heb je weer gemaakt met washi tape.
Duidelijke uitleg met dat strikje zo.
Groetjes, Els

Yvon van Heugten Doensen zei

Schitterende kaartjes Wiebine en mooie duidelijke tutorial